Пръстенообразна усилена рама 
SUBARU BRZ предлага интензивен контрол и също толкова интензивна защита. Пръстенообразната усилена рама подсилва купето от тавана до вратите, колоните и пода на автомобила. Дизайнът, укрепен от използването на стомана с висока якост, помага, в случай на сблъсък, енергията от удара да се разсее далеч от пътниците. 

ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ
Ефективността на дизайна и употребата на висококачествени и олекотени метали с висока якост спомогнаха да се редуцира теглото, като едновременно с това направиха шасито по-устойчиво и прецизно. Нещо повече, алуминиевият капак допълнително олекотява автомобила, като привежда центъра на тежестта още по-ниско.
Отлична видимост
Кола, която Ви кара да изтръпнете, докато шофирате, трябва и да Ви изпълва с доверие. Дизайнът на интериора Ви осигурява изключителна видимост от всички ъгли, за да бъдете максимално информирани за заобикалящата Ви среда. 
Стабилност и контрол над автомобила
Съвременната електронна система следи множество сензори – включително сензори за спиране, за завиване и за отклонение, (Yaw sensors)- за да Ви предпази от възможността да загубите контрол над превозното средство, след като форсирате SUBARU BRZ до краен предел. 
SRS* Въздушни възглавници
Засиленият контрол и видимостта са в основата на SUBARU BRZ. Въпреки това, може да бъдете спокойни, знаейки че ако нещо непредвидено се случи, разполагате с предни и странични въздушни възглавници и въздушни завеси (SRS ), като стандартно оборудване, което Ви предпазва от удар. Също така, е вградена и въздушна възглавница за колената, което значително повишава защитата на долните крайници на водача при челен удар.
  SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефикасна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.

* SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефикасна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.