ДВИГАТЕЛ SUBARU BOXER
Новото поколение двигател SUBARU BOXER издига SUBARU BRZ до нови измерения на прецизност и вълнение. Поставихме този 2.0 литров двигател по-ниско, направихме го по-компактен и го приближихме до шофьора. Това е първият двигател, който разполага с подобна технология за директно впръскване на гориво. По този начин се подобрява разхода на гориво и се допринася за по-високото ниво на производителност и ефективност на двигателя. Дизайнът е единствен по рода си и предоставя нов вид изживяване.

МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ: 147 kW (200 к.с.) / 7 000 об/мин.

МАКСИМАЛЕН ВЪРТЯЩ МОМЕНТ: 205 Nm (20.9 kgfm) / 6 400 – 6 600 об/мин.

РАЗХОД НА ГОРИВО (SUBARU BRZ Premium): 7.8 л./100 км*(6MT),7.1 л./100 км*(6AT)

РАЗХОД НА ГОРИВО (SUBARU BRZ): 6.9 л./100 км*(6MT), 6.9 л./100 км*(6AT)

ЕМИСИИ НА CO2 (SUBARU BRZ Premium): 181 г/км*(6MT) 164 г/км*(6AT)

ЕМИСИИ НА CO2 (SUBARU BRZ): 159 г/км*(6MT) 159 г/км*(6AT)

* Разход на гориво и емисии на CO2: съгласно EC 715/2007-566/2011.


Мощност

Този двигател с 200 к.с. обожава да бъде предизвикван. С висока максимална мощност, плавен въртящ момент и литрова мощност от 100 конски сили, Вие ще бъдете сигурни, че разполагате с достатъчно мощност, независимо от диапазона на оборотите. Ще въздействате по-малко върху околоната среда и ще изпитате повече силни усещания.
Задвижване на спортен автомобил 
Вграден симетрично, двигателят SUBARU BOXER поставя коляновия вал в перфектно линейно съответствие със задвижващия кардан, с което се постига огромна стабилност и подвижност. Конфигурацията за задвижване на задните колела ни позволи да преместим двигателя по-назад за по-прецизен контрол над Вашето завиване. Ние комбинирахме тази подвижна платформа с новоконструираната бърза кормилна рейка , настроена да реагира с изумителна точност и бързина на Вашите движения.
ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ОКАЧВАНЕ
Изцяло независимото окачване разкрива подвижността и поведението на пътя, които SUBARU BRZ предлага. Предното окачване тип MacPherson помага да се увеличат до възможно най-голяма степен подвижността и чувството за директен контрол, като позволява двигателят SUBARU BOXER да се постави още по-ниско в шасито. Задното окачване с двоен напречен носач осигурява преминаване през неравностите без излишно друсане и с минимални усилия от страна на шофьора. 
Torsen (*2) LSD диференциал
Вълнуваща прецизност във всяко ъгълче – това е, което отличава SUBARU BRZ. Съвременен Torsen с диференциал с ограничено приплъзване (Limited Slip Differential (LSD), същият, използван във високо ефективния WRX ST, Ви помага по време на високоскоростните завои, като повишава Вашия комфорт и контрол по неравен път.

ДИРЕКТНА ТРАНСМИСИЯ

Спортната 6 степенната механична трансмисия Ви помага да бъдете изцяло завладени от шофирането, благодарение на късия ход и изключителното усещане при смяна на предавките.


ХАРМОНИЯ НА ЦЯЛОТО.

В основата на изключителното пътно поведение на SUBARU BRZ стои устойчивото му шаси. Интелигентната му конструкция позволява двигателят SUBARU BOXER да бъде поставен по-ниско – и благодарение на лекото и балансирано шаси, се постига нисък център на тежестта, което дава допълнителна маневреност и стабилност, за истинско, лично автомобилно изживяване.

Нисък център на тежестта
Поставихме си за цел да дадем на SUBARU BRZ възможно най-нисък център на тежестта, за да осигурим възможно най-вълнуващото управление. Всеки елемент от колата, от дизайна на хоризонтално-разположения двигателя, до покрива и разположението на седалките, помага на SUBARU BRZ да бъде автомобилът с един от най-ниските центрове на тежестта.

*1 Разход на гориво и емисиите на CO2: съгласно EC715/2007-EC195/2013J.
*2 Torsenе регистрирана търговска марка на JTEKT Corporation.