Създаден за хора, които обичат да шофират. Създаден, за да бъде неустоим.

Никой друг автомобил не се управлява както Subaru, защото никой друг автомобил не е изграден така. Всяко Subaru е проектирано по начин, по който създава дълбока връзка с водачa. Всяко има силата да провокира въображението и да подчертае всеки аспект от усещането при шофиране. Инженерната мисъл, която стои зад Subaru, го прави по-емоционално и вълнуващо. Ето защо измежду други напреднали технологии в тази област, изцяло новият 2015 WRX STI в основата си е базиран на единствената по рода си Symmetrical All-Wheel Drive система. Тя е балансирана, с нисък център на тежестта, захапваща настилката с всички колела, подобрявайки ускорението и позволяваща Ви да бъдете по-уверени, за да се насладите от шофирането с всеки следващ завой.

С дух на атлет. Със сърце на шампион. Преродената високо-технологичната легенда.

За феновете на автомобилните спортове по целия свят, е нужно да произнесат само три букви, за да олицетворят високо-технологичната легенда: STI. Изцяло новият 2015 WRX STI предлага свеж стил, но въздухозаборникът на предния капак и масивният заден спойлер не оставят никакво съмнение какъв е автомобилът и за какво е създаден. Същността му генерира по-фокусирано и обновено представяне.

Поемете контрола и стигнете до предела.

От момента в който стартирате двигателя, изцяло новият WRX STI ви подтиква да изпитате удоволствието от всеки завой и тип настилка.
Структурата на автомобила е направена с 40% по-здрава, за да осигури максимален контрол и сцепление, благодарение също и от изключително балансираната система за задвижване Symmetrical All-Wheel Drive. С по-твърдите тампони и пружини, подобрените стабилизиращи щанги и допълнителните подпори на задния мост, спортно настроеното окачване е по-отзивчиво от всякога. Усиленото шаси на автомобила и подобреното окачване, намаляват усукването на купето с 16% и подобряват страничното ускорение със 7%. Към всичко това се добавя и многорежимна система за управление на централния диференциал (DCCD), която позволява разпределянето на въртящия момент между предните и задните колела.

* В Сравнение с WRX STI модел 2013г. Стойностите са изчислени съгласно стандартите за измерване на Fuji Heavy Industries Ltd.

Силата го определя. Вие го контролирате.

Под алуминиевият преден капак на новият WRX STI седи източникът на спиращата дъха динамика. 2.5-литровият SUBARU BOXER двигател генерира 221 kW и 407 Nm въртящ момент, предоставяйки наелектризиращо ускорение. Тези характеристики могат да бъдат модифицирани с SI-Drive системата, позволявайки Ви да избирате три различни режима на реакция – от плавно и икономично до изцяло агресивно. Двигателят също така се се възползва от предимството на системата за контрол на газоразпределението (Dual AVCS), която помага за постигането на висок, постоянен въртящ момент в широк диапазон от обороти. 6-степенната скоростна кутия със система за бърза смяна на предавките се грижи за овладяването на мощта..

Увереността, от която се нуждаете,за да намерите удоволствието, което желаете.

Отвеждайки WRX STI до ръба, вие ще знаете, че Subaru предоставя изключителни системи за сигурност. Това включва подсилена пръстенообразна конструкция на купето и допълнителна въздушна възглавница за колената на водача. С подкрепата на многорежимната система за динамичен контрол (VDC), включваща активно разпределение на въртящ момент и мощна Brembo* спирачна система, вашият автомобил може да предотврати опасността преди да е настъпила. Възможността да се избегне неприятност се допълва от единствената по рода си система за симетрично задвижване на всички колела (Symmetrical All-Wheel Drive), осигурявайки също така нужното сцепление.
* Brembo е регистрирана търговска марка на Brembo S.p.A.

Създаден да позволи на вашите инстинкти да поемат управлението.

При динамично шофиране, всяко преместване на ръката или отместване на погледа оказват влияние. Интериорът на WRX STI 2015 е проектиран по интуитивен начин, поставяйки всичко там, където очаквате да го намерите. Новият волан с форма на„D ” предлага удобен захват и контрол на системите в автомобила. Електро-луминисцентните уреди визуализират информацията по достъпен начин, докато новият мултифункционален дисплей може да бъде персонализиран да показва разнообразни данни за автомобила, включително дигитален уред за налягането на турбокомпресора. За да ви помогнат да запазите позицията и контрола предните седалки са ергономични и тапицирани с елементи от Alcantara®*.
* Alcantara е запазена марка на Alcantara S.p.A.