Безопасност
 • Седалки, Предпазни колани и SRS* Въздушни възглавници

  Forester е серийно оборудван с предни и странични въздушни възглавници, въздушни завеси и възглавница за колената на водача. Регулиращите се на височина предни предпазни колани са с дообтегачи, предназначени да задържат пътуващите на място, и с ограничители на натоварването, които намаляват максималното натоварване, прилагано върху гръдния кош. За предпазване от удар отзад, предните седалки използват твърди рамки, плътни подглавници и други допълнения, като поемащи енергията вътрешни пружини на седалките - за да се намали вероятността от камшичен удар.

 • Пръстенообразна Усилена Рама

  Пръстенообразната усилена рама подсилва пътническото купе от тавана до вратите, колоните и пода на автомобила. Тази конструкция спомага за отклоняването и разсейването на енергията на удара далече от пътуващите, благодарение на употребата на високоякостни материали на стратегически места. Така рамата на автомобила е здрава и стабилна и въпреки това - лека.

 • Предпазване на пешеходците

  Предната част на автомобила е конструирана с пространства, създадени за поглъщане на ударите, които спомагат да се намалят нараняванията на пешеходците при евентуален сблъсък. За това са предназначени и енергопоглъщащата предна броня и специално проектирания участък на пояса в зоната на челното стъкло. И за предпазване на областта на главата е използвана отделяща се конструкция.

 • Оценка 5 Звезди за Безопасност от Euro NCAP

  Subaru Forester е удостоен с най-високата възможна оценка за безопасност от 5 звезди от Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).

 • Защитаващо купето оформление

  Всеки автомобил Subaru надвишава обичайната практика, когато става въпрос за Вашата безопасност. При защита в случай на челен удар, двигателят SUBARU BOXER на Forester и скоростната кутия са проектирани така, че да не навлязат в купето.

 • Видимост

  С висока позиция и водеща видимост напред и назад, Forester позволява на водача да се движи добре ориентиран за заобикалящата го среда в ограничени пространства и тесни улици. Предните колони и страничните стъкла минимизират мъртвите точки. Страничните огледала са монтирани на панелите на вратите, за изключително добро зрително поле.

 • Спирачна система

  Стандартните 4 дискови спирачки са допълнени от Антиблокираща спирачна система (ABS) с електронно разпределение на спирачното усилие между предните и задните колела. Forester също разполага със спирачен асистент и Brake Override (система, която дава приоритет на спирачките), за спиране в екстремни ситуации. А функцията Auto Vehicle Hold предотвратява движение назад на автомобила при потегляне на наклон нагоре. DIT моделите разполагат със 17-инчови вентилирани дискове отпред и 16-инчови вентилирани дискове отзад, за още по-добро спиране.

 • Система за контрол на динамиката (VDC)

  Системата за контрол на динамиката на автомобила следи и анализира дали автомобилът се движи по желаната траектория, като използва система от сензори. Ако подхлъзване на гума или завой, взет с висока скорост, накарат автомобила да се отклони от желаната посока, разпределението на въртящия момент на задвижването на всички колела, мощността на двигателя и спирачките на всяко колело биват регулирани, така че да подпомогнат автомобилът да се задържи към правилния курс.


* SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефективна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.