Технологии
 • ДВИГАТЕЛ SUBARU BOXER

  Малко SUV автомобили могат да предложат високото ниво на увереност и реакция на пътя, присъщи на Forester. За това допринася именно двигателят SUBARU BOXER, където буталата са разположени хоризонтално на 180 градуса за постигане на по-нисък център на тежестта и по-балансирана работа, в сравнение с другите видове двигатели. Освен това, срещуположните движения на буталата се неутрализират взаимно и по един естествен начин помагат да се намалят вибрациите.

 • Повишена стабилност

  Тъй като двигателят е с по-плосък профил и е разположен по-ниско в шасито, целият автомобил е по-стабилно балансиран и устойчив на странични движения в сравнение с други дизайни.

 • Дълготрайност

  Плоският дизайн на двигателя е стабилен и самобалансиращ се, затова генерира по-малко вибрации, отколкото “V-образните” или “редовите” двигатели в същия клас - за повече издръжливост и по-надеждна динамика.

 • SYMMETRICAL ALL-WHEEL DRIVE

  Контролът води до доверие, а стабилността предоставя въодушевяваща пъргавина на Forester. Автомобилите Subaru са създадени да вдъхват доверие зад волана, благодарение на системата за симетрично задвижване на всички колела - Symmetrical AWD, допълвана от отлично балансирания двигател SUBARU BOXER. Тази система подава мощност към четирите колела през цялото време, за да осигури по-добър контрол при всякакви пътища и лоши условия. Благодарение на нейните подредени по дължина основни елементи, тя предлага отличен баланс и прецизно поведение, а ниският център на тежестта създава особено въодушевяващо и отзивчиво управление. Уникалните предимства на Symmetrical AWD допринасят за изключително вдъхновяващото управление и Ви дават възможност да избегнете евентуални опасности.

 • ОКАЧВАНЕ

  За отзивчиво пътно поведение и способности за преодоляване на различни пътни настилки и условия, Forester е оборудван с усъвършенствано предно и задно окачване. С настройки както за гладки пътища така и за тежки настилки, Forester е истински мултифункционален автомобил. За DIT моделите предното окачване със специални настройки e оборудвано с намаляващи триенето уплътнения, направляващи втулки и хидравлична течност - компоненти, действащи в синхрон, за да намалят вибрациите и накланянето на автомобила. DIT моделите са с допълнителна подсилваща рамка - за по-стабилно задно окачване. Така Forester е по-контролируем и с по-директно управление.

 • LINEARTRONIC + AWD СИСТЕМА С АКТИВНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ

  За незабавна, директна и гладка реакция на променящите се условия, Lineartronic безстепенната вариаторна трансмисия използва верига вместо ремък. Това позволява да се разшири обхватът на предавателните числа, за по-добра динамика и ефективност, както и за по-бърза реакция при натискане на педала на газта. Lineartronic е надлъжно съчетана със система за задвижване на всички колела с активно разпределяне на въртящия момент, която реагира на условията на движението, на работата на трансмисията и на командите на водача, чрез непрекъснато управление на разпределението на въртящия момент между предните и задните колела.

 • SI-DRIVE

  Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) може да настройва по Ваше желание реакциите на задвижването според Вашия стил на управление, пътните условия или движението. SI-DRIVE бързо променя реакцията на дроселовата клапа и поведението на автоматичната трансмисия, за да се гарантира, че Вие винаги ще получавате най-добрата динамика при всички обстоятелства.

 • Подчертано Спортен Режим*8

  Този режим разкрива целия потенциал на двигателя. Двигателят отговаря директно на вашите команди, за повече мощ при ускорение. А чрез лостчета за смяна на предавките може да го контролирате като с 8-степенна механична трансмисия – за вдъхновяваща динамика.

 • Спортен Режим

  Спортният режим осигурява постоянна динамика на двигателя при всяка скорост на движение. Незабавно ще почувствате линейна реакция, с висок въртящ момент.

 • Интелигентен Режим

  При Интелигентния режим, SI-DRIVE активира мигновена отзивчивост и отговорност спрямо околната среда. Характеристиките на работа на дроселовата клапа съчетават плавна работа и ефективност, с което се постига по-добра управляемост.

 • X-Mode*7 и Hill Descent Control*7

  Символът „X” означава допълнителни способности за водача на при почти всеки път. С натискане на бутона X-Mode, системата поема контрол над двигателя, трансмисията, задвижването на всички колела, спирачната система и други компоненти, за да се движите уверено по труднопроходими пътища или хлъзгави настилки. За предизвикателните спускания по стръмни хълмове, допълнителният асистент Hill Descent Control ще Ви осигури постоянна, контролирана скорост и необходимото спирачно усилие, за да може да се съсредоточите върху управлението на автомобила.

 • Постоянно усъвършенстване

  Forester е създаден да преодолее най-различни препятствия като хълмове, коловози, кал, пясъци и други, които тепърва ще откриете, без да рискувате да повредите автомобила си или да закъсате. Колкото по-голямо е едно препятствие, толкова по-големи ъгли на заход са нужни, за да се предпазят предната и задна броня. Пригоден за такива трудности, Forester предлага пътен просвет, който позволява успешно придвижване в тези условия.


*1 Разход на гориво и емисии на CO2: съгласно EC715/2007-2015/45/W.
*2 За Style
*3 За Sport Style и Sport Unlimited
*4 За Sport Style
*5 За Free и Style
*6 За Style Lineartronic
*7 Стандартно оборудване за версиите Lineartronic.
*8 Системата SI Drive с 3 режима (Интелигентен режим, Спортен режим, Подчертано Спортен режим) се предлага само за версия 2.0XT. Версията 2.0i Style e оборудвана със SI Drive с 2 режима (Интелигентен режим, Спортен режим).