БЕЗОПАСНОСТ
 • ПРЪСТЕНООБРАЗНА УСИЛЕНА РАМА

  Пръстенообразната усилена рама подсилва пътническото купе от тавана до вратите, колоните и пода на автомобила. Тази конструкция спомага за отклоняването и разсейването на енергията на удара далече от пътуващите. Рамата на SUBARU XV се характеризира с дизайн от високоякостна стомана, която е здрава и стабилна и въпреки това - лека.

 • ВИДИМОСТ

  За да избегнете опасност, трябва да я видите, че приближава - автомобилите Subaru са проектирани така, че водачът да бъде максимално информиран за заобикалящата го среда. Високата позиция на SUBARU XV и динамичният, издаден напред дизайн на купето с триъгълен прозорец минимизират мъртвите точки за подобрена видимост. Нещо повече, наличната камера за задно виждане Ви дава още по-ясна представа какво се случва отзад.

 • ОЦЕНКА 5 ЗВЕЗДИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ОТ EURO NCAP

  SUBARU XV създава стандарт за защита на пътниците. Именно защото е проектиран прецизно и внимателно, SUBARU XV е удостоен с 5-звездна оценка за безопасност от NCAP*1 - най-високата възможна оценка.

 • СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ДИНАМИКАТА (VDC)

  Системата за контрол на динамиката на автомобила следи и анализира дали автомобилът се движи по желаната траектория, като използва система от сензори. Ако подхлъзване на гума или завой, взет с висока скорост, накарат автомобила да се отклони от желаната посока, разпределението на въртящия момент на задвижването на всички колела, мощността на двигателя и спирачките на всяко колело биват регулирани, така че да подпомогнат автомобилът да се задържи към правилния курс.

 • СЕДАЛКИ, ПРЕДПАЗНИ КОЛАНИ И SRS *2 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

  Регулируемите във височина предни колани разполагат с обтегачи, които придържат пътниците здраво към местата им. SUBARU XV разполага с предни седалки със защита от камшичен удар и облегалки за глава със система за поглъщане на енергията, които могат да помогнат за по-добра защита на пътниците на предните седалки от наранявания по време на удар отзад. Дори и задните седалки са оптимизирани за защита, като мястото за сядане е преместено назад за намаляване на ефектите от страничен удар. Предните, страничните предни въздушни възглавници, възглавниците завеси и тази за колената на водача са стандартни за всички модели. Също така, точки за закачване и ISOFIX - които не пречат на багажното отделение - улесняват монтажа на детски столчета.

 • ЗАЩИТАВАЩО КУПЕТО ОФОРМЛЕНИЕ

  Всеки автомобил Subaru надминава установените практики, когато става въпрос за Вашата безопасност. В случай на челен сблъсък, двигателят SUBARU BOXER на Вашия SUBARU XV и скоростната кутия са конструирани да не навлязат в купето, за да осигурят Вашата защита.


*1 Тестван е SUBARU XV европейска спецификация.
*2 SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефикасна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.