Двигател SUBARU BOXER

Балансиран и стабилен.

Хоризонталното разположение на двигателя SUBARU BOXER поставя буталата на 180 градуса едно спрямо друго, за по-нисък, плосък профил в сравнение с другите

типове двигатели. Това дава на двигателя и на целия автомобил по-нисък център на тежестта, по-нисък профил и по-добро усещане за баланс.

Естествено балансиран

За разлика от класическите редови или V-образни двигатели, при срещуположното движение на буталата, те взаимно си противодействат, спомагайки за естественото намаляване на вибрациите, без нужда от допълнително балансиране, водещо до допълнителни маси и сложност.

Нисък център на тежестта

Всички тежки движещи се части в хоризонтално разположения двигател – мотовилки, бутала, разпределителни валове и клапани - са разположени в хоризонтална равнина, възможно най-ниско. Това дава на автомобилите SUBARU отчетливо по-нисък център на тежестта спрямо автомобили с редови или V-образни двигатели, водещи до подобрения в поведението и представянето.

2.0-литров DOHC ДВИГАТЕЛ SUBARU BOXER

2.0-литров DOHC ДВИГАТЕЛ SUBARU BOXER

  • Максимална мощност 110 kW (150 к.с.) / 6 200 об/мин
  • Максимален въртящ момент 198 Nm (20.2 kgfm) / 4 200 об/мин

Symmetrical All-Wheel Drive

Сцепление при всякакви условия.

Има причина системата Symmetrical All-Wheel Drive да бъде уважавана в целия свят. Когато пътните условия са тежки, тя предлага контрол и сигурност там, където другите автомобили се затрудняват, като разпределя равномерно мощност към четирите колела.

Ползите са видимо ясни – по-добър контрол в завоИ, по-добро сцепление при хлъзгави условия и подобрено ускорение. Общото чувство е, че управлението става по-лесно, по-сигурно и по-приятно.

Lineartronic CVT

LINEARTRONIC CVT: Надминава очакванията.

Лек автомобил със задвижване на всички колела AWD – това беше напълно нова концепция, когато SUBARU го представи на света. След това възприятието на технологията AWD се промени завинаги. Тенденцията продължава с новата трансмисия Lineartronic CVT за Levorg. Отзивчива и лека, тя променя статуквото с неочаквана точност и живост.

Постоянно адаптираща се, винаги отзивчива.

Неограничавана от предавателни съотношения, както при обикновена автоматична трансмисия, вариаторната трансмисия Lineartronic на Levorg предлага неограничен брой предавателни съотношения, за да може винаги да бъде в правилните обороти за плавно ускорение и подобрена ефективност.