Двигател SUBARU BOXER

Малко други автомобили се движат с присъщата на Outback увереност, така че няма да бъдете изненадани от неговите качества. Хоризонталното разположение на двигателя SUBARU BOXER поставя буталата на 180 градуса едно спрямо друго, за по-нисък, плосък профил в сравнение с другите типове двигатели.
Това дава на двигателя и следователно на целия автомобил по-нисък център на тежестта и по-добро усещане за баланс. Нещо повече, при срещуположното движение на буталата, те взаимно си противодействат, спомагайки за естественото намаляване на вибрациите.

Повишена стабилност

Тъй като двигателят е с по-плосък профил и е разположен по-ниско в шасито, целият автомобил е по-стабилно балансиран и устойчив на странични движения в сравнение с други дизайни.

Дълготрайност

Плоският дизайн на двигателя е стабилен и самобалансиращ се и генерира по-малко вибрации в сравнение с V-образен или 4 цилиндров редови двигател от същия клас.

Symmetrical All-Wheel Drive

Контролът води до доверие, а стабилността предоставя въодушевяваща подвижност на Outback. Автомобилите Subaru са създадени да вдъхват доверие зад волана, благодарение на Системата за симетрично задвижване на всички колела – Symmetrical AWD, допълвана от отлично балансирания двигател SUBARU BOXER. Тази система подава мощност към четирите колела през цялото време, за да осигури по-добър контрол при всякакви пътища и лоши условия.
Благодарение на нейните подредени по дължина основни елементи, тя предлага отличен баланс и прецизно поведение, а ниският център на тежестта създава особено въодушевяващо и отзивчиво управление. Уникалните предимства на Symmetrical AWD допринасят за изключително вдъхновяващото управление и Ви дават възможност да избегнете евентуални опасности.

Lineartronic

Вариаторна трансмисия Lineartronic

Създадена да извлече максимума от Вашия двигател SUBARU BOXER и от Системата за симетрично задвижване на всички колела Symmetrical AWD, ефективната вариаторна трансмисия Lineartronic поддържа двигателя в идеалния му диапазон на мощност, за да осигури на Outback подобрен разход на гориво. Контролер за превключване осигурява леко, плавно и отзивчиво пътуване при двигателя 2.5i. Контролерът за превключване има система за управление, която се настройва в зависимост от промените в скоростта на автомобила и оборотите на двигателя, позволявайки на водача да усеща моментите на превключване при ускорение, което създава силна и комфортна връзка автомобил - водач.

Превключватели на предавките от волана

За по-завладяващо преживяване, шофьорите могат да ги използват, за да се насладят на удоволствието от спортното шофиране.

X-Mode

X-MODE Ви помага да постигнете надежден контрол с натискане на един бутон. Технологията на X-MODE поема управлението на двигателя, трансмисията, Symmetrical AWD, спирачките и други компоненти, за да може да се движите безопасно по трудни пътни условия и на
променящ се терен. Когато X-MODE е активиран, Hill Descent Control (Асистент за спускане по наклон) автоматично помага да поддържате постоянна скорост, когато Outback слиза по наклон.

SI-DRIVE

Въз основа на Вашия стил на управление, интелигентната система
SI-DRIVE може да регулира газта и реакцията на превключване, за да Ви предостави незабавна мощност и пъргавост в случаите, когато ги пожелаете.
<sg-lang1>Спортен режим</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Спортен режим

Тoзи изключително отзивчив режим със своето незабавно ускорение е изключително подходящ за всякакви условия. Той Ви предоставя удоволствието да шофирате по магистрали или по път с остри завои.
<sg-lang1>Интелигентен режим</sg-lang1><sg-lang2></sg-lang2><sg-lang3></sg-lang3>

Интелигентен режим

Предлагащ умерено подаване на мощност, този режим е идеален за движение по градските улици, за пътуване на големи разстояния или за висока горивна ефективност. Той също осигурява гъвкав контрол при дъжд или по заснежени пътища.