Активна безопасност

Разширен пакет за безопасност: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик<sup>*1<sup>

Разширен пакет за безопасност: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик*1

Системата използва сензори на автомобила, за да Ви информира за автомобили

Разширен пакет за безопасност: High Beam Assist (HBA) Асистент за дълги светлини<sup>*1<sup>

Разширен пакет за безопасност: High Beam Assist (HBA) Асистент за дълги светлини*1

Асистентът за дълги светлини подобрява видимостта и безопасността при движение през нощта, като може автоматично да сменя светлините на Outback между дълги и къси, според пътните условия.

Система за контрол на динамиката (VDC)

Система за контрол на динамиката (VDC)

Системата за контрол на динамиката на автомобила следи и анализира дали автомобилът се движи по желаната от водача траектория, като използва система от сензори.

Активно векторно управление на въртящия момент (Active Torque Vectoring)

Активно векторно управление на въртящия момент (Active Torque Vectoring)

При завиване, системата Active Torque Vectoring задейства спирачките и разпределя по-малко въртящ момент към вътрешните колела и повече към външните колела.

Подобрена видимост

Подобрена видимост

Ние коригирахме конструкцията, за да се подобри видимостта Ви и да се намали мъртвата зона. Поставихме предни странични стъкла с монтирани на вратите странични огледала, за да се намали предната мъртва зона и да се подобри видимостта напред.

* Вижте условията

*1 Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Не разчитайте само на функциите на Разширения пакет за безопасност за безопасно шофиране. Съществуват ограничения на разпознаващите функции на тази система. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения. Попитайте Вашия търговец за повече подробности.

Пасивна безопасност

Защитаващо купето оформление

Защитаващо купето оформление

Всеки автомобил Subaru надвишава обичайната практика, когато става въпрос за Вашата безопасност. При защита в случай на челен удар, двигателят SUBARU BOXER на Outback и скоростната кутия са проектирани така, че да не навлизат в купето, за да Ви предпазят по-добре.

Въздушни възглавници (SRS) <sup>*<sup>

Въздушни възглавници (SRS) *

Стандартно оборудване за Outback са предните въздушни възглавници, както и предни странични въздушни възглавници, въздушни възглавници завеси и въздушна възглавница за коленете, за да се осигури на всички пътуващи високо ниво на безопасност в случай на сблъсък.

Пръстенообразна усилена рама

Пръстенообразна усилена рама

Пръстенообразната усилена рама подсилва пътническото купе от тавана до вратите, колоните и пода на автомобила. Тази конструкция спомага при удар за отклоняването и разсейването на енергията далече от пътуващите. Тя също допринася за подсилване и олекотяване на шасито, което води до по-солидна защита.

Подглавници на предните седалки

Подглавници на предните седалки

Регулируеми по височина и ъгъл, подглавниците са проектирани да се пригодят на пътуващи с различна височина и изисквания за комфорт.

Предни предпазни колани с дообтегачи и с ограничители на натоварването

Предни предпазни колани с дообтегачи и с ограничители на натоварването

Регулиращите се на височина предни предпазни колани са с дообтегачи, предназначени да задържат пътуващите на място, и с ограничители на натоварването, които намаляват максималното натоварване, прилагано върху гръдния кош.

* Вижте условията

* SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефективна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.

EyeSight

Водещата в световен мащаб технология на SUBARU за подпомагане на водача

Ние в Subaru вярваме в ЦЯЛОСТНАТА БЕЗОПАСНОСТ - важна част от която е безопасността преди сблъсък - затова полагаме искрени усилия в избягването на инциденти. Ето защо създадохме EyeSight*1 , авангардната система на Subaru за подпомагане на управлението. Като втори чифт очи на пътя, системата EyeSight използва две стерео камери, улавящи триизмерни цветни изображения с отлично качество на разпознаване, близко до човешкото око.

Използвайки картина от двете камери за точно определяне на формата, скоростта и разстоянието, тя не само открива автомобили, но и мотоциклети, велосипеди и пешеходци*2 . Когато установи потенциална опасност, тя предупреждава водача и дори задейства спирачките при необходимост, за да помогне да се избегне произшествие. Подобрявайки безопасността, системата EyeSight намалява напрежението върху водача и засилва чувството Ви за сигурност в Outback.

Адаптивен круиз контрол

Адаптивен круиз контрол

EyeSight*1 не само поддържа зададената от водача скорост, както при традиционния круиз контрол. Когато системата разпознае превозно средство отпред, Адаптивният круиз контрол регулира скоростта, за да...

Предупреждение за криволичене в рамките на пътната лента и Предупреждение за напускане на пътната лента

Предупреждение за криволичене в рамките на пътната лента и Предупреждение за напускане на пътната лента

Когато сте разсеяни от умора и се движите нестабилно в лентата за движение, Предупреждението за криволичене в ...

Предупреждение за потегляне на водещия автомобил

Предупреждение за потегляне на водещия автомобил

Когато сте спрели и системата EyeSight регистрира, че движението е потеглило отново, Системата за предупреждение за потегляне на водещия автомобил подсказва на водача да предприеме действия със звуков сигнал и светлинен индикатор.

Асистент за спазване на пътната лента

Асистент за спазване на пътната лента

При движение по магистрали или други подобни пътища, Асистентът за спазване на пътната лента може да наблюдава пътната маркировка със стерео камера и да открива когато автомобилът започва да излиза от своята лента...

Система за спиране преди сблъсък<sup>*2</sup>

Система за спиране преди сблъсък*2

Когато усети предстоящ сблъсък с моторно превозно средство или друго препятствие отпред, Системата за спиране преди сблъсък може да предупреди водача със звуков сигнал и светлинен индикатор на таблото...

Управление на дроселовата клапа преди сблъсък

Управление на дроселовата клапа преди сблъсък

Когато системата EyeSight открие препятствие пред Вас, но Вие потеглите с автомобила напред, вместо назад, Управлението на дроселовата клапа преди сблъсък издава няколко кратки звукови сигнала, включва мигащ индикатор и намалява мощността на двигателя, за да Ви помогне да избегнете челен удар.

* Вижте условията

*1 EyeSight е система за подпомагане при шофиране, която може да не работи оптимално при всякакви условия на шофиране. Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като например поддръжката на превозното средство, метеорологичните и пътни условия. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения, включително функции, упоменати на този сайт.

*2 Системата за спиране преди сблъсък може да не работи при всички ситуации. Не всяка ситуация може да отговаря на необходимите условия, в които системата EyeSight работи оптимално. Това зависи от разликата в скоростта до обектите, височината на обекта и други условия.