Двигател SUBARU BOXER

Боксер двигателят или хоризонтално разположеният двигател е конфигурация на двигателя, в която буталата му се движат едно срещу друго в хоризонтална посока. Subaru разработва изключително двигателя SUBARU BOXER в продължение на повече от 50 години,

заради многобройните му предимства пред останалите видове двигатели, осигурявайки дълготрайност и надеждно представяне на своите автомобили.

Повишена стабилност

Ниският център на тежестта и плоският дизайн осигуряват по-добра странична стабилност, отколкото другите видове двигатели.

Дълготрайност

Плоският дизайн на двигателя е стабилен и самобалансиращ се, затова генерира по-малко вибрации, отколкото другите видове двигатели.

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Системата на Subaru за задвижване на всички колела Symmetrical AWD разпределя мощността към всички колела за по-добро сцепление на различните пътища, дори мокри и хлъзгави.

Оформена в хоризонтално симетрична равнина, тази система осигурява нисък център на тежестта и добър баланс за безопасно и стабилно шофиране.

Lineartronic + AWD Система за активно разпределение на въртящия момент

Трансмисията Lineartronic предоставя плавна и безстепенна смяна на предавките, като поддържа двигателя в най-ефективния му диапазон за ефикасно и гладко ускорение, динамика и по-добър разход на гориво. Lineartronic се съчетава със системата AWD с активно разпределение

на въртящия момент. По подразбиране въртящият момент се разпределя 60% отпред и 40% отзад и се регулира в зависимост от условията на пътя в реално време до 50/50.

Subaru Global Platform

Глобалната платформа на Subaru (SGP) е основната платформа, на която ще бъдат конструирани новото поколение автомобили Subaru. Подобрявайки безопасността, тя предоставя много повече от добро

представяне, за да Ви предложи усещане за шофиране, което можете да намерите само в Subaru. Това е бъдещето на Subaru - да доставя още повече удоволствие и спокойствие на всички водачи и пътници.

1. Още по-забавно управление

По-отзивчиво управление означава максимален контрол на автомобила, като се избягват възможни опасности. Резултатът е автомобил, който е по-безопасен и по-забавен за шофиране, дори при дълги пътувания. Дори и с висок просвет, изцяло новият SUBARU XV овладява завоите като лек автомобил.

2. Комфортна возия

С подобренията в здравината на шасито, в окачването и в стабилизиращите щанги се поглъщат ефективно неравностите по пътя, което предоставя повече комфорт и по-малко умора при дълги разстояния.

3. Удобно вътрешно пространство

Неприятните вибрации или шум са сведени до минимум, за да се гарантира, че всички пътници се наслаждават на пътуването. Подобренията в окачването и шасито с висока здравина предлагат повече комфорт в купето за всички пътници.

X-MODE

X-MODE Ви помага да постигнете надежден контрол с натискането на бутон. Технологията на X-MODE поема контрол над двигателя, трансмисията, Симетричното задвижване на всички колела, спирачната система и други компоненти, за да може безопасно да се движите

при трудни пътни условия и различен терен. Когато X-MODE е активиран, Hill Descent Control автоматично помага да се поддържа постоянна скорост, когато SUBARU XV се спуска по стръмни наклони.