* Photo is from the Impreza Sedan model.

Активна безопасност

Разширен пакет за безопасност: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик<sup>*1 *2</sup>

Разширен пакет за безопасност: Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD) Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик*1 *2

Системата използва сензори на автомобила, за да Ви информира за автомобили, намиращи се във Вашата мъртва зона при смяна на ленти и може да Ви предупреди за опасност от удар, при движение назад и наличен страничен трафик.

Разширен пакет за безопасност: High Beam Assist (HBA) Асистент за дълги светлини<sup>*1 *2</sup>

Разширен пакет за безопасност: High Beam Assist (HBA) Асистент за дълги светлини*1 *2

Асистентът за дълги светлини подобрява видимостта и безопасността при движение през нощта, като може автоматично да сменя светлините между дълги и къси, според пътните условия.

Система за контрол на динамиката & Активно векторно управление на въртящия момент

Система за контрол на динамиката & Активно векторно управление на въртящия момент

Ако автомобилът се доближи до границите на стабилност, Системата за контрол на динамиката регулира разпределението на въртящия момент, мощността на двигателя и действието на спирачките...

* Вижте условията

*1 Водачът винаги е отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Не разчитайте само на функциите на Разширения пакет за безопасност за безопасно шофиране. Съществуват ограничения на функциите на тази система. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения. Попитайте Вашия търговец за повече подробности.
*2 Не се предлага за нива на оборудване PURE и STYLE.

SUBARU Global Platform

Ползите от глобалната платформа на Subaru - по-голяма здравина, по-голяма якост, по-малка маса, по-добро съпротивление при търкаляне и по-чувствително управление - спомагат за подобряване на ефективността на системите за безопасност.

Избягване на опасностите

Избягване на опасностите

Благодарение на глобалната платформа на Subaru, центърът на тежестта е по-нисък, окачването е подобрено и устойчивостта е увеличена. С тези подобрения автомобилът е много по-отзивчив, когато се предприемат мерки за избягване на опасности на пътя.

Защитаващо купето оформление

Защитаващо купето оформление

Двигателят и скоростната кутия са проектирани така, че да не навлязат в купето и благодарение на глобалната платформа на Subaru са разположени по-ниско, за възможно най-нисък център на тежестта.

Пасивна безопасност

Пръстенообразна усилена рама

Пръстенообразна усилена рама

Пръстенообразната усилена рама използва стоманените панели с висока якост и е конструктивно проектирана за по-ефективно поглъщане на енергия от удари от всички посоки.

Въздушни възглавници (SRS)<sup>*</sup>

Въздушни възглавници (SRS)*

Новият SUBARU XV е серийно оборудван с предни и предни странични въздушни възглавници, въздушни възглавници завеси и възглавница за колената на водача. Това допринася за високото ниво на защита на пътуващите, в случай на удар.

Предни седалки, намаляващи опасността от камшичен удар

Предни седалки, намаляващи опасността от камшичен удар

Проектирани, за да подобрят комфорта и да помогнат на водача да се чувства по-добре настанен, за по-добър контрол, тези седалки също могат да помогнат за намаляване на възможността от камшичен удар, причинен при някои сблъсъци.

Предпазни колани със заключващ се механизъм

Предпазни колани със заключващ се механизъм

В случай на сблъсък, заключващият се механизъм ограничава движението на колана и намалява силата на удара в долната част на гръдния кош, за да се да намалят нивата на нараняване.

* Вижте условията

* SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефективна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.

EyeSight

Водещата в световен мащаб технология на SUBARU за подпомагане на водача

Ние в Subaru вярваме в ЦЯЛОСТНАТА БЕЗОПАСНОСТ - важна част от която е безопасността преди сблъсък - затова полагаме искрени усилия в избягването на инциденти. Ето защо създадохме EyeSight*1 - авангардната система на Subaru за подпомагане на управлението. Като втори чифт очи на пътя, системата EyeSight използва две стерео камери, улавящи триизмерни цветни изображения с отлично качество на разпознаване, близко до човешкото око.

Използвайки картина от двете камери за точно определяне на формата, скоростта и разстоянието, тя не само открива автомобили, но и мотоциклети, велосипеди и пешеходци*2. Когато установи потенциална опасност, тя предупреждава водача и дори задейства спирачките при необходимост, за да помогне да се избегне произшествие. Подобрявайки безопасността, системата EyeSight намалява напрежението върху водача и засилва чувството Ви за сигурност в SUBARU XV.

Адаптивен круиз контрол

Адаптивен круиз контрол

EyeSight*1 не само поддържа зададената от водача скорост, както при традиционния круиз контрол. Когато системата разпознае превозно средство отпред...

Предупреждение за потегляне на водещия автомобил

Предупреждение за потегляне на водещия автомобил

Когато сте спрели и системата EyeSight регистрира, че движението е потеглило отново, Системата за предупреждение за потегляне на водещия автомобил, подсказва на водача да предприеме действия със звуков сигнал и светлинен индикатор.

Предупреждение за криволичене в рамките на пъната лента и Предупреждение за напускане на пътната лента

Предупреждение за криволичене в рамките на пъната лента и Предупреждение за напускане на пътната лента

Когато сте разсеяни от умора и се движите нестабилно в лентата за движение...

Система за спиране преди сблъсък<sup>*2</sup>

Система за спиране преди сблъсък*2

Когато усети предстоящ сблъсък с моторно превозно средство или друго препятствие отпред, Системата за спиране преди сблъсък може да предупреди водача със звуков сигнал...

Управление на дроселовата клапа преди сблъсък

Управление на дроселовата клапа преди сблъсък

Когато системата EyeSight открие препятствие пред Вас, но Вие потеглите с автомобила напред, вместо назад, Управлението на дроселовата клапа преди сблъсък издава няколко кратки звукови сигнала, включва мигащ индикатор и намалява мощността на двигателя, за да Ви помогне да избегнете челен удар.

* Вижте условията

*1 EyeSight е система за подпомагане при шофиране, която може да не работи оптимално при всякакви условия на шофиране. Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като например поддръжката на превозното средство, метеорологичните и пътни условия. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата EyeSight и нейните ограничения, включително функции, упоменати на този сайт.

*2 Системата за спиране преди сблъсък може да не работи при всички ситуации. Не всяка ситуация може да отговаря на необходимите условия, в които системата EyeSight работи оптимално. Това зависи от разликата в скоростта до обектите, височината на обекта и други условия.