Технологии

Технологии, на които може да се доверите.

Основните технологии на Subaru осигуряват на всеки автомобил Subaru представяне, комфорт, безопасност и надеждност, които гарантират удоволствие и спокойствие на всеки пътник.

Цвят Cascade Green Silica не се предлага за българския пазар.

Symmetrical All-Wheel Drive

Системата на Subaru за задвижване на всички колела - Symmetrical AWD разпределя мощността към всички колела за по-добро сцепление на мокри и хлъзгави пътища. Оформена в хоризонтално симетрична равнина, тази система осигурява нисък център на тежестта и добър баланс за безопасно и стабилно шофиране.

Трансмисия Lineartronic

Трансмисията Lineartronic предоставя плавна и безстепенна смяна на предавките, като поддържа двигателя в най-ефективния му диапазон за ефикасно и равномерно ускорение, динамика и по-добър разход на гориво. Lineartronic се съчетава със системата AWD с активно
разпределение на въртящия момент, който по подразбиране е добре балансиран между предните и задните колела и се настройва в зависимост от условията на сцепление в реално време.

X-MODE

X-MODE и Hill Descent Control

Изберете режим [SNOW/DIRT] за хлъзгави повърхности, покрити със сняг, пръст или чакъл, или режим [D.SNOW/MUD] за особено коварни пътища, като например дълбок сняг или кал. Вместо да се изключва при увеличаване на скоростта, подобрената система поддържа избрания от вас режим в готовност, за да го възстанови автоматично, след като се върнете към по-ниски скорости, така че можете да се съсредоточите върху шофирането, без да се налага да го включвате отново. Наред с това функцията Hill Descent Control осигурява поддържане на контролирана и постоянна скорост дори при хлъзгави наклони, като ви дава допълнително спокойствие при шофирането.*¹

Висок пътен просвет

Forester е проектиран не само с висок пътен просвет на SUV, но и с внимателно обмислени преден ъгъл на заход, заден ъгъл на отход и междуосов ъгъл. Всичко е оптимизирано, за да можете да преодолявате препятствия, без да повредите автомобила или да затънете.

* Вижте условията

*¹ Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране. Ефективността на системата Hill Descent Control зависи от много фактори като поддръжка на автомобила, атмосферни условия, характеристиките на гумите и пътната настилка.
*² Данните се отнасят за версии на модела с 18-инчови гуми.

Двигател SUBARU BOXER

Боксер двигателят или хоризонтално разположеният двигател е конфигурация на двигателя, при която буталата му се движат едно срещу друго в хоризонтална посока. Subaru разработва изключително двигателя SUBARU BOXER в продължение на повече от 50 години, заради многобройните му предимства пред останалите видове двигатели, осигурявайки дълготрайност и надеждно представяне на своите автомобили.

Повишена стабилност

Ниският център на тежестта и плоският дизайн осигуряват по-добра странична стабилност, отколкото при другите видове двигатели.

Естествено балансиран

Плоският дизайн на двигателя е стабилен и самобалансиращ се, затова генерира по-малко вибрации, отколкото другите видове двигатели.

SI-DRIVE

Изберете Интелигентен режим за балансирано, плавно и екологично шофиране или Спортен режим за бърза и линейна реакция на дроселовата клапа с висок въртящ момент за допълнителна динамика. В допълнение, при път със завои, функцията e-Active Shift Control позволява по-спортно шофиране чрез автоматично понижаване на предавката, ако е необходимо, за поддържане на по-високи обороти на двигателя, което също допринася за по-мощно ускорение при излизане от завой.

Спортен режим

Изберете този режим за бърза и линейна реакция на дроселовата клапа с висок въртящ момент за динамично шофиране.

Интелигентен режим

Изберете Интелигентен режим за балансирано, плавно и икономично шофиране.

SUBARU Global Platform (SGP)

Глобалната платформа на Subaru (SGP) е основната платформа, на която ще бъдат конструирани новото поколение автомобили Subaru. Подобрявайки безопасността, тя предоставя много повече от добро представяне, за да ви предложи усещане за шофиране, което можете да намерите само в Subaru. Това е бъдещето на Subaru - доставя още повече удоволствие и спокойствие на всички водачи и пътници.

Още по-забавно управление

По-отзивчиво управление означава максимален контрол на автомобила, като се избягват възможни опасности. Резултатът е автомобил, който е по-безопасен и по-забавен за шофиране дори и на дълги пътувания. Дори и с висок просвет, Forester овладява завоите като лек автомобил.

Комфортна возия

С подобрения в здравината на шасито, в окачването и в стабилизиращите щанги се поглъщат ефективно неравностите по пътя, което предоставя повече комфорт и по-малко умора при дълги разстояния.

Удобно вътрешно пространство

Неприятните вибрации или шум са сведени до минимум, за да се гарантира, че всички пътници се наслаждават на пътуването. Подобренията в окачването и шасито с висока здравина предлагат повече комфорт в купето за всички пътници.