Безопасност

Цялостна безопасност от SUBARU

По отношение на безопасността Subaru не пести усилия, като провежда многократни изпитания на усъвършенстваните си системи за безопасност в продължение на повече от 50 години. SOLTERRA е оборудван с пълен набор от иновативни системи за предотвратяване и защита от сблъсък, като например SUBARU Safety Sense*, както и e-SUBARU GLOBAL PLATFORM – платформата на Subaru с най-висока структурна устойчивост досега, проектирана да предпазва и батерията. Благодарение на цялостната безопасност Subaru се доближава до бъдеще без произшествия.

* SUBARU Safety Sense е система за подпомагане на водача, която може да не работи оптимално във всякакви условия на шофиране. Водачът винаги е отговорен за безопасното и внимателно шофиране, съобразяването с пътната обстановка и спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като атмосферни условия, състояние на пътя и на автомобила. Консултирайте се с Ръководството за експлоатация за подробна информация относно работата и ограниченията на системата SUBARU Safety Sense, включително функциите, описани на този сайт.

SUBARU Safety Sense

Система за предотвратяване на сблъсък / Pre-Collision System (PCS)*

Динамичен радарен круиз контрол / Dynamic Radar Cruise Control (DRCC)

Асистент за следене на пътната лента / Lane Tracing Assist (LTA)

Асистент за пътни знаци / Road Sign Assist (RSA)

Предупреждение при напускане на пътната лента / Lane Departure Alert

Система за аварийно спиране при шофиране / Emergency Driving Stop System (EDSS)

Proactive Driving Assist

* Вижте условията

Изображенията са с илюстративна цел. Не е реално измерване.
* Системата за предотвратяване на сблъсък може да не работи при всички ситуации. В зависимост от разликата в скоростта спрямо обектите, височината на обекта и други условия, дадена ситуация може да не отговаря на необходимите условия за оптимално функциониране на SUBARU Safety Sense.

Решения за безопасност от SUBARU

Асистент за безопасно излизане / Safe Exit Assist (SEA)

Когато автомобилът е спрял, задният радар разпознава приближаващи се отзад автомобили или велосипеди и предупреждава пътуващите за потенциални сблъсъци чрез предупреждаващ индикатор в страничното огледало. Ако след това бъде отворена врата, се чува звуков сигнал, за да се повиши нивото на предупреждение.

Подпомагаща спирачка при паркиране / Parking Support Brake (PKSB)

Камера разпознава присъствието на пешеходци по траекторията на SOLTERRA при движение на заден ход и предупреждава водача чрез звуков сигнал. Ако системата прецени, че предстои сблъсък, тя автоматично задейства спирачките, за да предотврати или ограничи нараняванията или щетите.

* Вижте условията

* Изображенията са с илюстративна цел. Не е реално измерване.